Penningmeester

Mijn naam is Bryan Slomp en ik ben huidig penningmeester bij studievereniging Technisch Appèl. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiën en mag je dan ook financiële besluiten maken voor de vereniging.

Ben jij goed met cijfers, dan is deze functie perfect voor jou! Je bepaalt niet alleen hoeveel geld naar wat toe gaat maar houdt ook financieel overzicht van de vereniging. Door de boekhouding bij te houden van de vereniging aan de hand van een boekhoudprogramma kan jij er voor zorgen dat de vereniging financieel gezond blijft en dat er genoeg geld beschikbaar is om leuke activiteiten te financieren voor de leden. Tijdens de wekelijkse vergaderingen geef je een wekelijks verslag van de financiële situatie aan de hand van een winst-en-verlies rekening. Hierdoor houd je het hele overzicht hoe het gaat met het geld van de vereniging.

Naast de boekhouding, overzicht houden van financiën en financiële besluiten nemen ben je ook verantwoordelijk voor het ondertekeningen van de partnercontracten en dat deze juist zijn opgesteld.

Ik heb zelf voor deze functie gekozen omdat ik later een bedrijf wil starten. Hierbij is het handig om enige kennis te hebben van hoe je moet boekhouden. Ik heb dan ook in mijn bestuursjaar al heel veel geleerd over het beheren van de financiën van een organisatie. Verder is het een leuke manier om iets extra’s toe te voegen aan de opleiding Werktuigbouwkunde en meer studiegenoten te leren kennen. Ook is het heel erg tof als je stappen maakt in het verbeteren van de vereniging.

Ben je nou enthousiast? Stuur een mail met je CV en een korte motivatie naar secretaris@svtapp.nl. Dan zul je kort daarna worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met mij (de penningmeester) 😊

Twijfel je nog of heb je dringende vragen? Stel ze dan gerust door een mailtje te sturen! Dan zal ik ze zo snel en zo duidelijk mogelijk proberen te beantwoorden.

Bestuursfotos_SV_Tapp--9.jpg