Voorzitter

Hoi! Mijn naam is Jort Pekema en ik mag dit jaar de functie van voorzitter bekleden. Als voorzitter ben je het gezicht van de vereniging, eindverantwoordelijk en het aanspreekpunt. Daarnaast ben jij de tussenpersoon tussen de Hanzehogeschool en de vereniging, denk hierbij aan de DEAN, teamleiders en docenten.

Wekelijks zit jij de bestuursvergaderingen voor, hierin los je samen met je bestuur problemen op en bespreek je de lopende zaken. Jij zorgt ervoor dat de samenwerking binnen je bestuur goed loopt. Het is aan jou om overzicht te bewaren van het reilen en zeilen van de vereniging en de continuïteit te waarborgen.

jij besluitvaardig? Dan is het voorzitterschap perfect voor jou. Het is aan jou om belangrijke beslissingen te nemen, denk hierbij aan het uitdelen van taken, stellen van deadlines, maar aarzel ook zeker niet om besluiten iets niet te doen omwille van tijd. Het is belangrijk dat je elk besluit goed kunt onderbouwen, loop daarom alle scenario's bij langs en zorg dat je zoveel mogelijk meningen en feedback hebt ontvangen.

De eerste grote taak die je als voorzitter tegen zult komen is het opstellen van een beleidsplan, dit doe je samen met je bestuur. In het beleidsplan staan jullie doelen voor het verenigingsjaar en de activiteiten die je gaat organiseren. Tijdens de Algemene leden vergaderingen presenteer jij samen met je bestuur jullie beleidsplan, het halfjaarverslag en het jaarverslag.

Door het jaar heen heb ik geleerd hoe ik een team moet leiden en hoe ik ervoor zorg dat er een goede en fijne samenwerking tot stand komt. Daarnaast heb ik geleerd mijzelf professioneel op te stellen en heb ik mijn communicatieve- en taalvaardigheden een mooie boost gegeven. Ik vind het erg leuk om met mijn bestuursleden tot ideeën en besluiten te komen en deze ideeën vervolgens te documenteren en waar te maken.

Ben je nou enthousiast? Stuur een mail met je CV en een korte motivatie naar secretaris@svtapp.nl. Dan zul je kort daarna worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met mij (de voorzitter).

Bestuursfotos_SV_Tapp--7.jpg