TenneT

og-image-facebook.png

Transportnetbeheerder TenneT

Wij zorgen dat het licht blijft branden. Als netbeheerder van Nederland en een groot deel van Duitsland bezitten en beheren wij 24.000 kilometer aan hoogspanningskabels. TenneT levert elektriciteit aan 42 miljoen huishoudens en zakelijke afnemers - veilig en betrouwbaar, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Onze belangrijkste taak: zorgen dat het licht blijft branden en dat elektriciteit altijd en overal met een druk op de knop beschikbaar is. Dat doen we met een netwerk van hoogspanningskabels dat zich over een groot gebied op zee en over land uitstrekt. Wij ontwerpen dit netwerk, leggen het aan en beheren en onderhouden het. Onze hoogspanningskabels brengen de stroom van de plaats waar producenten die opwekken, bijvoorbeeld een windpark op zee of een zonnecentrale, naar de plaats waar huishoudens of bedrijven stroom verbruiken. Ons leveringsniveau van 99,99% maakt ons een van de beste netbeheerders ter wereld


Internationale stages

Als drijvende kracht achter de energietransitie en om de Europese markt nu en in de toekomst van elektriciteit te voorzien, hebben wij de innovatieve ideeën en energie van jong talent nodig. Dat is waar jij in beeld komt.


Een van de mogelijkheden om als young professional bij TenneT te starten is met ons junior engineering programma. In dit programma maak je kennis met verschillende disciplines van engineering binnen TenneT (bijvoorbeeld hoogspanningslijnen, verdeel en transformator stations en elektrische beveiliging). In dit leer- en ontwikkelprogramma leer je niet alleen over TenneT en verschillende disciplines van engineering, maar werk je ook actief aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Het programma heeft een looptijd van 24 maanden, waarbij je na de eerste 6 maanden kiest voor één specifieke discipline. In de resterende 18 maanden ga je je verder specialiseren in de door jou gekozen discipline.


Een andere mogelijkheid is om als young professional bij TenneT te starten met ons internationale traineeprogramma. In ons individueel ontworpen leer- en ontwikkelingsprogramma leer je niet alleen over TenneT en de energiewereld, maar werk je ook actief aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Het programma heeft een looptijd van 18 maanden en bestaat uit drie rotaties van elk 6 maanden. Tijdens je periode als trainee neem je verantwoordelijke taken op je in het kader van je rotatie. Je hebt de leiding over je eigen ontwikkeling, want je kunt je rotaties over locaties, afdelingen en landen heen plannen en zelf prioriteiten stellen. Door de verschillende rotaties krijgt u een uitgebreid inzicht in onze operationele activiteiten en kunt u een groot persoonlijk transnationaal netwerk opbouwen. Een opdracht van enkele maanden op onze hoofdlocaties in Arnhem (Nederland) en Bayreuth (Duitsland), maar ook andere locaties in beide landen zijn mogelijk.


Voor studenten biedt TenneT uiteenlopende stage- en afstudeeropdrachten. Met je stage bij TenneT ontwikkel je jezelf met professionele en praktische werkvaardigheden. Ook werk je samen met ervaren medewerkers in hun vakgebied en werk je aan echte opdrachten die het bedrijf kunnen beïnvloeden. Kijk op Job Search | TenneT voor meer informatie over de internationale traineeships & stages

Onze partners